• FER (map)
  • unska 3
  • zagreb

(Al)kemija grada

Secret Zagreb na SFeraKonu

I ove godine se družimo na SFeraKonu. Predavanja iz radionice Secret Zagreb već godinama nalaze svoje mjesto u prebogatom sferakonskom programu. Dođite u subotu 13. svibnja u 14:00 sati poslušati Ivu Sillu u priči o (Al)kemiji Zagreba i saznajte što se sve kuhalo u zagrebačkim laboratorijima kroz stoljeća.

A kuhalo se svašta. Bakar se pretvarao u srebro, arsen davao djeci umjesto vitamina, radij je liječio kostobolju... razni čudotvorni napitci punili su novinske oglasnike i zaradom gradili čitave nebodere! Zahvaljujući svim tim ranim bućkurišima, hrvatska kemija i njene sestrice farmacija i prehrambena industrija i danas su na svjetskom glasu. I dok su s jedne strane kemičari u Zagrebu u tajnosti pravili sapune od ljudi, s druge strane su njihova otkrića osvajala svjetska priznanja.

Vidimo se na SFeraKonu s pričom o čudnovatom spoju Zagreba i kemije.

Više informacija o programu SFeraKona, pronađite na sljedećem linku: SFeraKon


I to nije sve! Iz tajnozagrebačkog laboratorija ponovo stiže jedna od nagrada za sferakonska natjecanja. Bacite pogled na album Almarenske družine, u čijem smo veselom društvu prošle godine šetali mračnom stranom Zagreba zahvaljujući SFeraKonu: