Šetnje Ilicom u sklopu festivala

Projekt Ilica: Readymade

Ilica

Ilica

Tri šetnje. Tri voditelja. Tri priče o Ilici. Vratimo se u davne dane kad je Ilica tek dobivala svoje obrise i prošetajmo kroz povijest "najzagrebačkije" ulice.

Ilica nosi potpise znamenitih zagrebačkih arhitekata i čuva sjećanja na velike Zagrepčane. U društvu voditelja šetnji, prisjetit ćemo se gostoljubivosti Ilice kroz priče o njenim hotelima, zamišljati žamor koji dopire iz utihlih kavana i pajzla, prebirati po davnim trgovinama i obrtničkim radnjama te smišljati što možemo učiniti da Ilica očuva svoje prepoznatljivo lice.

Slojevi Ilice govore o razvoju, promjenama, planovima i kretanjima. Nekad su ta kretanja vodila naprijed, a katkada prema oronulosti i zaboravu. Našim šetnjama želimo učiniti korak prema novom životu ulice.

Šetnje su dio programa festivala Projekt Ilica: Readymade koji se održava u organizaciji Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, Umjetničke organizacije OAZA, Akademije likovnih umjetnosti i partnera od 5. do 12. svibnja na raznim lokacijama u Ilici.


Raspored šetnji Ilicom

  • Krešimir Galović: Razvoj Ilice kroz povijest, subota 6.5. u 16:00, sastanak na Trgu bana Jelačića kod sata

  • Dragan Damjanović: Uvod u Ilicu, nedjelja 7.5. u 11:00, sastanak na Trgu bana Jelačića kod sata

  • Iva Silla: Sjećanja iz Ilice, nedjelja 7.5. u 17:00, sastanak na uglu Ilice i Mesničke


Šetnje se odvijaju na hrvatskom jeziku i besplatne su za sudionike. Nije potrebna najava.

Kontakt i dodatne informacije o šetnjama: Iva Silla, iva@secret-zagreb.com, 097 6738 738


Detaljne informacije o festivalu Projekt Ilica: Readymade

Facebook Projekt Ilica

Web stranica Projekt Ilica

hashtag: 

#projektilica

#readymadeilicaBaš nikako ne stignete na naše šetnje? Bez brige, Krešimir Galović, jedan od autora šetnji, već godinama brine da nam svima približi povijest Ilice kroz svoj zanimljiv blog Panoptikum. Uživajte u čitanju: Zagrebačka Ilica